Berghuttentocht Tsjechië

Berghuttentocht Reuzengebergte, 5 dagen Cat. 1-2
Uitstekend geschikt voor families met kinderen !Leer Tsjechië op een hele andere manier leren kennen, vanuit de “hoogte”. De berghuttentocht in het Reuzengebergte – het hoogste Tsjechische gebergte, is voor natuurliefhebbers als het ware de “kers op het taart” zoals de Tsjechen zeggen. Prachtige kamwandelingen met weidse uitzichten zijn de moeite waard en zijn zeer toegankelijk, ook voor een minder geoefende wandelaar. De tochten duren van 3 tot maximaal 5 uur, u kunt ze eventueel zelf verlengen door een andere route te kiezen. De wandelroutes zijn in het Reuzengebergte goed gemarkeerd. Wij bieden u ook de kans ook land en cultuur wat meer leren kennen door de berghuttentocht met overnachtingen in de dorpen te verlengen. Of u kunt nog even met een kort welnessverblijf uw spieren na de tocht laten ontspannen. Tsjechië is als vakantieland nog steeds zeer voordelig en staat bekend als een land met uitstekend bier en wijnen. Zo kunt u behalve uw ziel ook het lijf in dit nog steeds niet door toeristen overspoeld vakantieland laten genieten. Zou u graag een berghuttentocht willen maken van bijvoorbeeld 5 dagen /4 nachten dan kan dat ook. Vraag een reisplan op maat aan. Deze reis wordt uitgevoerd op basis van vol pension ( ontbijt-lunchpakket-avondeten)Programma 2019

1e dag

Aankomst en overnachting in Harrachov westkant van het Reuzengebergte.
Diner en overnachting in Harrachov.

2e dag

Ontbijt, ontvangst van het lunchpakket.
Vanuit Harrachov (700 m) langs de "Mumlava – watervallen" komt u bij de berghut "Dvoracky", ca. 3 uur.
Omdat vandaag op u een relatief korte wandeling staat te wachten, kunt u eventueel nog het plaatsje Harrachov zelf te verkennen.
Harrachov is een gezellig, vrij toeristisch plaatsje en ligt aan de westkant van het Reuzengeberte, enige kilometers van de Poolse grens. Het ligt op ongeveer 700 m hoogte aan het riviertje Mumlava. Nu is Harrachov vooral bekend als de wintersportplaats waar wereldkampioenschappen skispringen worden gehouden. Wat minder bekend is, dat hier sinds 1772 een glasfabriek bestaat, waar nog steeds het bekende Boheems kristal met de hand wordt gemaakt en het kan worden bekeken in een glasmuseum. Glas uit de fabriek wordt ook ter plaatse verkocht. Niet minder belangrijk was hier mijnbouw, er werd hier in het verleden zwaarspaat en fluoriet gedolven. Men kan de mijn, die nu een museum is, nog steeds bezoeken. Verder is hier ook een kleine bierbrouwerij te bezichtigen en een museum over geschiedenis van het skiën in het Reuzengebergte.

3e dag

Na het ontbijt vertrekt u vanuit de Berghut Dvoracky met het lunchpakket richting Spindlerovka. U komt tijdens de wandeling langs de bronnen van de bekende Tsjechische rivier – de Labe. De berghut Spindlerovka ligt boven Spindelmuhle – ook een bekend wintersportplaats. Ze staat precies op de grens met Polen. Overnachting in het berghotel Erlebachova Bouda. Duur ca 6,5 uur

4e dag

Ontbijt. Lunchpakket. Dit wordt uw langste wandeldag. Er wordt een lange kamwandeling gemaakt met aan het eind een ware beloning – de hoogste berg van Tsjechië – Snezka 1602 m. De berg kunt u via 2 routes bereiken – over de Tsjechische of over de Poolse kant. Vanuit Snezka kunt u met de gondel naar beneden naar het plaats Pec pod Snezkou. U kunt uiteraard ook naar beneden lopen. Uw laatste overnachtingsadres is Hotel Bouda 3* en 4* in Pec pod Snezkou. Duur 6 uur.

Optie 4e dag: U kunt ook eventueel afdalen vanuit de 3e overnachtingsadres naar SPindleruv Mlyn en daar de cyklobus pakken naar het laatste overnachtingsadres. De afdaling zal dan niet meer dan 2 uur duren. Met andere woorden u kunt deze laatste dag altijd wat inkorten.

5e dag

U rijdt met de zogenaamde "cyklobus" terug naar Harrachov uw auto ophalen en dan huiswaarts, of verlenging.

Busverbinding.
Langs de grote plaatsen (uitvalsplaatsen) in Reuzengebergte rijdt de cyklobus, die een goede verbinding vormt tussen de diverse plaatsen.

Wandelen met kinderen.
Deze tocht is voor kinderen vanaf 8 jaar prima te doen in onze ogen, alhoewel het natuurlijk heel sterk afhankelijk is van de conditie van de kinderen. Over algemeen is Reuzengebergte prima te doen ook voor minder geoefende wandelaar.

Informatie accommodaties en mogelijkheid tot verlenging

Hut Dvoracky.
De Hut Dvoracky met het nieuwe berghotel erbij ligt op een hoogte van 1.140 m op een kruising van toeristische wegen. Het is een berghut met een oude traditie die met veel enthousiasme gerunt wordt door de 3e generatie van de familie Stara. Accommodatie in het nieuwe gedeelte in kamers met eigen faciliteiten op de kamer (badkamer, tv met sat., klein koelkast)

Berghotel Erlebachova bouda.
Het gaat om eigenlijk een complex van meerdere berghuten, dat gelegen is op een weiland boven de Spindelmuhle op 1.150 m hoogte. De eerste berghut stond hier al in 1784, maar van deze is helaas niets meer over. De 2 hoofdgebouwen zijn nu kleine berghotels met stijlvolle kamers met eigen faciliteiten op de kamer (badkamer, haardroger, tv met sat., gratis internet toegang).

Hotel Bouda Mama 3* en 4* met welness.
Het mooi gerestureeerde hotel bevindt zich in een klassiek oud gebouw. Dergelijke gebouwen ziet men wel vaker in het Reuzengebergte maar niet zo mooi gerestaureerd als Bouda Mama. In het sfeervolle oude gedeelte van het pand is een gezellig restaurant met een uitstekende keuken gevestigd. In het oude gedeelte zijn de kamers van 3* niveau en in het nieuwe deel zijn de kamers van 4* In dit nieuwe deel is ook het wellness arena gedeelte gelegen. De welness heeft: een turkse stoomsauna, aroma sauna (keuze uit meerdere kruiden), whirpool en masagedouche. Verder is er een binnenzwembad met 2e whirpool en finse sauna en deze zijn in de prijs van uw verblijf inbegrepen. Het hotel heeft ook sinds kort eigen kleine bierbrouwerij. Vanaf het terras van hotel Bouda Mama heb je een prachtig uitzicht op het dal waar Pec pod Snezkou ligt.
Onze tip: een drie uur durende wellness behandeling in een bierbad en een kleine excursie door de brouwerij!

Mogelijkheid tot verlenging na elke wandeldag. Zeker met kinderen aan te bevelen.

Vertrek:

Vertrek dagelijks vanaf 01-06-2019 tot 29-09-2019.

Wat is inbegrepen

  • 4 x overnachtingen in een 2pk
  • 4 x ontbijt en diner
  • 3 x lunchpakket op de wandeldagen
  • Routebeschrijving
  • Routekaarten
  • Informatie over Tsjechië algemeen

Prijzen 2019 Berghuttentocht Reuzengebergte, 5 dagen Cat 1-2

   Reissom pp volpension zonder verlenging(en)     € 252,-
  Toeslag 1 persoonskamer      €   55,-
  Kinderen tot en met 9 jaar *      € 204,-
  Admin. kosten     € 19,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties   
  Verlenging 1 Harrachov incl. halfpension 2pk     € 49,-  
  Verlenging 2 Hut Dvoracky incl. half pension     € 44,-
  Verlenging 3 Hut Erlebach incl. halfpension 2pk     € 57,-
  Verlenging 4 hotel Bouda Mama 3* incl. halfpension 2pk      € 64,-
  Toeslag 1 pk bij verlenging     € 23,-

* = in combinatie met 2 volbetalende personen per kamer.Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden


Boek hier