Berghuttentocht Italië

Berghuttentocht Val di Fassa - Labyrinth, 5 dagen Cat. 2
Uitstekend geschikt voor families met kinderen !


In samenwerking met de lokale bergwacht is een nieuwe tocht uitgezet in de Dolomieten-Rosengarten (Catinaccio). Deze tocht is ook gemaakt voor families die eens willen kennismaken met wandelen van berghut naar berghut. De dagelijkse tochten zijn gemiddeld wat korter dan gebruikelijk. Op de laatste wandeldag komt u langs het adventure parc Piciocaa. Dat is voor kinderen een belevenis. Om uw meerdaagse avontuur te begeleiden voorzien wij u van een goede wandelkaart en gedetailleerde routebeschrijving die u voor vertrek al kunt bestuderen. Daardoor kunt u goed voorbereid aan dit mooie avontuur beginnen. Deze tocht loopt door de Rosengarten en deze regio staat inmiddels op de UNESCO World Heritagelijst. Talrijke legenden doen de ronde over het zuidwestelijke gebied van de Zuid-Tiroler Dolomieten waar de dwergenkoning Laurin ooit zijn tuin vol rozen verzorgde. Her verhaal gaat over liefde en het drama is dat de koning die zijn liefde niet kreeg iedereen verbood om overdag de prachtige rozentuin te zien. Maar hij was vergeten de avondschemering te vernoemen vandaar de rode kleur die tegenwoordig alleen nog in het avondrood zijn volle schoonheid toont. Iedere avond kunt u deze rode gloed op de bergen zien. Een fantastisch schouwspel. U slaapt in twee berghutten recht onder de beroemde toppen die dit dal herbergt.

Programma 2019

Dag 1:

Aankomst Pozza di Fassa.
Overnachting in uw hotel op basis van half pension. U kunt hier ook uw auto gratis parkeren.

Dag 2:

Route: Passo Costalunga – Rifugio Paoline – Rifugio Roda de Vael met de Labyrinth route. Duur. 4 - 5 uur wandelen; ↑500 m. ;↓100 m.
U gaat met de bus ( 10 min.) naar Passo Costalunga (1745) en vandaar start de route naar de eerste hut Roda de Vael. Na een eenvoudige wandeling door de bossen komt u bij de almhut Mitterleger. Daar staan banken waar u kunt zitten om te genieten van de weidse blik over de almweide. Na deze pauze start de tocht door het labyrinth. Smalle paden met rotsblokken waar u soms over moet klimmen . U loopt boven de boomgrens en kunt genieten van de prachtige uitzichten. Het gebied Rosengarten ligt voor u. Na de tocht door het Labyrinth komt u weer uit waar u begonnen bent om de tocht voort te zetten naar Rifugio Roda de Vael. U kunt de route door het Labyrinth dus ook weglaten. U loopt dan ongeveer 1 ½ uur korter. De tocht eindigt in Rifugio Roda de Vael, mooi gelegen op een klein plateau. Hier brengt u de nacht door.

Dag 3:

Route: Rifugio Roda de Vael – Vael Alm – Ciampedie – Gardeccia- Rifugio Stella Alpina. Duur. 3 ½ - 4 uur wandelen; ↓400 m.
Vanaf Rifugio Roda de Vael daalt af naar Ciampedie. U voelt zich klein tussen de machtige bergen. Ciampedie is een plateau waar meerder rifugio’s zijn. Éen daarvan is Rifugio Stella Alpina waar u overnacht.

Dag 4:

Route: Rifugio Stella Alpina – Gardeccia - Pera di Fassa. Duur. 2 ½ - 3 uur wandelen; ↓400 m.
Door de vallei omzoomd door bergen loopt u terug richting het dal. Het is een heerlijke wandeling die start boven de boomgrens en die eindigt in het dorpje Monzon gelegen naast Pera di Fassa. Hier bevindt zich ook het adventure parc Piciocaa. Vanaf hier is het nog 30 minlopen naar het start hotel. U kunt natuurlijk ook de bus nemen.

Dag 5:

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw reis.Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. Douches en het eten zijn gewoon goed. De wandelaars kunnen dagelijks 's morgens, voor eigen kosten, een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen.

Vertrek 2019:

iedere dag van 16 juni tot 7 oktober 2019.

Inbegrepen in de reissom:

 • 2 x overnachting in ***hotel
 • 2 x overnachting in berghutten.
 • 4 x ontbijt of ontbijt buffet.
 • 4 x diner
 • Routebeschrijving
 • Routekaarten
 • Gratis parkeerplaats in Pozzo di Fassa

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeslag reisbureauregeling
 • 1-persoonskamer toeslag voor de 2 hotelovernachtingen
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Treinreis
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen
 • Hoogseizoentoeslag bij aankomst 01-08-2019 t/m 31-08-2019Reissom individuele reis 2019

  Huttentocht Val di Fassa / Labyrinth   € p.p.
  per persoon:   € 315,-  
  Kinderen t/m 13 jaar *:   € 275,-  
  1-persoonskamer toeslag voor de 2 hotelovernachtingen:   € 44,-
  Hoogseizoentoeslag bij aankomst 01-08-2019 t/m 31-08-2019:   € 24,-
  Admin. kosten     € 19,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Toeslag reisbureauregeling*   € 6,-  
  Opties
  Verlengingsnacht Val di Fassa hotel L/O vanaf       € 62,- / € 72,-afhankelijk van laag-hoogseizoen
  Extra overnachting in hut incl. half pension vanaf      € 54,-/ € 58,- afhankelijk van laag-hoogseizoen
  Treinreis NL – Bolzano retour *** nachttrein vanaf     € 270,-

* = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.

** = Toeslag verplicht: Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Deze toeslag bedraagt voor deze reis € 7,- per persoon. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

*** = Boekt u de treinreis dan ontvangt u eerst een offerte op maat alvorens wij de trein boeken.

Dolomieten - Timelaps:

TIP:

Kijk voor een vergelijkbare tocht ook naar:

Italië: Huttentocht Val di Sole Malghe.

Oostenrijk: Huttentocht Tannheimertal.


Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Boek hier